dinsdag 9 mei 2017

Zeeklas nieuwsflash 2


Wat een mooie zonnige dag vandaag!
Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt, trokken we naar het abdijmuseum Ten Duinen.
Jammer genoeg is de ene gids de andere niet, terwijl de ene groep het leven van de monniken en lekenbroeders van A tot Z leerde kennen, kreeg de tweede groep een iets beperktere uitleg.
Ook  de film maakte ons heel duidelijk hoe het leven in die tijd was.  Jelle Cleymans in een jongere versie zag er goed uit als monnik.
Na het bezoek hadden we alle leerlingen terug mee naar het Reigersnest, er waren dus weer geen 'roepingen'.
De lunch deze middag bestond uit een groot assortiment rauwe groentjes en eitjes (omelet, hard gekookt)
Na de middag hadden we heel wat tijd om ons even goed uit te leven op het speelplein.
De fotozoektocht bracht ons langs de mooie huizen van Koksijde, zoekend naar details en de juiste weg.  Alle groepen eindigden (gelukkig) weer op onze logeerplaats, ook dankzij de fietsende vliegende brigade en hier en daar een duwtje van de begeleidende leerkracht.
Zelfs één inwoner van Koksijde was vrijgevig en bood ons een strandvlieger aan.  Onze zeeklasinventaris moet dus opnieuw geüpdatet worden.
De vol-au-vent en frietjes lieten we ons goed smaken.
Momenteel zijn onze Reigerbewoners brieven aan het schrijven naar het thuisfront.  Het ene briefje is al wat langer dan het andere, het ene misschien al wat vrolijker dan het ander.
Straks gaan ze onder wol, om morgen weer een drukke dag te beleven.
Vele zeegroeten
Het zeeklasteam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze derde dag op zeeklas....

Vandaag hadden we een lange dag voor de boeg... We trokken met het Arizonatreintje naar 'Vrienden der blinden', Daar hoorden we d...